I år har jag gjort glögg för första gången, kom på det lite sent så den blev klar nu och det är lite i det senaste laget men så blir det ibland. Idag var det så dags att tappa upp glöggen, spännande. Visste ju inte alls hur det skulle bli och det fanns flera scenarion. Skulle jag få hälla bort allt, smakar det bara vinäger eller är det fantastiskt gott ?? Ja det spekulerades en hel del här hemma. Färgen var det första jag tänkte på, det är ju inget rödvin i det här receptet så det såg inte ut som glögg direkt. Smutsigt vatten eller svagt kaffe kan man nog beskriva det som. Ser nästan lite motbjudande ut att dricka men smaken är faktiskt helt OK. Ja inte som Blossa vinglögg för den är oslagbar men min glögg om man inte tittar på den smakar riktigt bra. Lite för söt kanske men efter några munnar så är det bra. Stark är den nog också, det känns när man dricker en mugg att den värmer så att säga.Så nästa år ska jag göra en omgång till men då ska jag sätta i gång Oktober redan så det blir klart tidigare.
Så om en stund blir det en mugg hemgjord glögg och Morden i Midsomer.
![]() |
Bottensatsen i hinken ser ju hel äckligt ut. |
![]() |
Svällda russin ser ju inte heller så kul ut, skönt att ha en kompost att kasta allt i. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar